Barion Pixel
Kiss Márkó és Szeifert Áron a legjobb 11-es rúgó az országban 2022-ben!

Kiderült, hogy kik az ország legjobb tizenegyesrúgói: 5 hónap, közel 100 helyszín és több mint 10 000 rúgás után
a II. Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságot a felnőtteknél Kiss Márkó, a junioroknál Szeifert Áron nyerte!

Szombaton a Pénzügyőr Kőér utcai Sporttelepén az utolsó selejtezővel folytatódott a sorozat, amit délután az elődöntős szakasz követett. A két kategória döntősei pedig este, a Budapest Honvéd–Mezőkövesd NB I-es mérkőzés keretében küzdhettek meg a fődíjakért, ami a felnőtteknél 1 000 000, a junioroknál 100 000 forint volt!

KIRÁLY GÁBOR FŐVÉDNÖK
NÖVENDÉKEI ÁLLTAK A GÓLVONALON


Az idei, II. Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság az egyik legnagyobb hazai közösségi futball-eseménysorozattá nőtte ki magát: május 12-én a Margitszigeti Atlétikai Centrumban vette kezdetét, több mint öt hónappal később pedig Kispesten, a Bozsik Arénában ért véget. A legidősebb nevező a 69 éves Jeges József volt, a legtávolabbról pedig Kőrösi Zsanett érkezett, aki Londonból utazott haza a martonvásári selejtezőre. A sorozat fővédnök a magyar válogatottsági rekorder, a nemzeti csapatban 108 alkalommal pályára lépő egykori kiváló kapus, Király Gábor volt, aki nemcsak szakmai háttértudásával támogatta a rendezvényt, hiszen az ő nemzetközi kapusiskolájának növendékei védtek az elődöntőben és döntőben is.

EGERSZALÓKI GYŐZTES
A JUNIOROKNÁL

 

A II. Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságban nemcsak félprofik és amatőrök, hanem volt válogatott játékosok is részt vettek: a sztárselejtezőben például Egressy Gábor, Kabát Péter, Szanyó Károly, Wukovics László is farkasszemet nézett Király Gábor tanítványaival. A hivatalos versenyben aztán a 6-14 éves korosztályban Ásványi Levente, Szeifert Áron, Tóth Olivér és Varga Nándor jutott a legjobb négybe, közülük az Egerszalókon rendezett selejtezőből induló 13 éves Szeifert és a korábban Tápiószentmártonban kezdő, 12 esztendős Tóth vehetett részt a Bozsik Arénában tartott fináléban. Az öt-öt rúgásból álló párbajban a Barcelona-drukker Szeifert kerekedett felül: övé lett a 100 000 forintos fődíj, míg a Nyíregyházának drukkoló Tóth Olivér 50 000 forinttal vigasztalódhatott.

„Az edzőm szólt, hogy van ilyen lehetőség – nyilatkozta a junioroknál győztes Szeifert Áron. – Nem gyakoroltam
külön, kipróbáltam, hátha... Azt még nem tudom, mihez kezdek a nyereményemmel, még eldöntöm.”


SZEGEDI NYERTES
A FELNŐTTEKNÉL


A felnőtteknél Kiss Márkó, Rikkers Péter, Vágó András és Zsédely Zsombor alkotta a legjobb négy mezőnyét,
amelyből a Hódmezővásárhelyről induló Kiss Márkó és a szegedi Zsédely jutott a fináléba. Végül a Bozsik Arénában a Honvéd-tábor előtti kapura rúgott öt-öt tizenegyesből a Real Madridnak szorító Kiss Márkó értékesített többet, a finálét követően tehát ő vehette át tehát az 1 000 000 forintos kartoncsekket, míg az FK Szegedhez tartozó (és az esemény miatt az aktuális bajnokit elmulasztó) Zsédely 200 000 forintot vihetett haza.

„Egy barátom győzködött, hogy mindenképp nevezzünk be, úgyhogy rendkívül hálás vagyok neki, mert egyedül nem
hiszem, hogy belevágtam volna
– mondta a felnőtt győztes, Kiss Márkó. – Régebben a Szeol SC-ben játszottunk
együtt Szegeden, manapság egy kispályás csapatunk van, onnan jött az ihlet. Két-három hónapja volt a selejtezőtornánk, és nagyon nagy élmény volt eljutni idáig. Összesen két tizenegyest hibáztam, az elsőt még Hódmezővásárhelyen a továbbjutásról döntő párharcban, amit olyan sokáig rúgtunk, hogy már szóltak, váltsunk a rosszabbik lábunkra... A másodikat pedig már a Bozsik Arénában hagytam ki, de szerencsére így is sikerült nyerni.”


A II. ORSZÁGOS TIZENEGYESRÚGÓ BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE

FELNŐTTEK 

1. Kiss Márkó 1 000 000 Ft. 
2. Zsédely Zsombor 200 000 Ft..
3. Rikkers Péter 100 000 Ft. 
4. Vágó András 50 000 Ft.
5-8. Király József, Cserép Róbert, Rozsnyai Máté, Samu Lajos 25 000 Ft.

JUNIOROK 

1. Szeifert Áron 100 000 Ft. 
2. Tóth Olivér 50 000 Ft. 
3. Ásványi Levente 25 000 Ft. 
4. Varga Nándor 10 000 Ft.
5-8. Ferencz Attila, Hajdu Levente, Kántor Kristóf, Fodor Olivér Attila 10 000 Ft.