Barion Pixel
Messi és a 11-esek, de ki rúgja a legjobban?
Rá biztos nem gondoltál...

Lionel Messi pályafutása 94. gólját lőtte tizenegyesből a Fradi ellen, Dibusz Dénes közel volt a hárításhoz, de pár centi hiányzott neki, hogy kiüsse a labdát a bal alsó sarokból. Mondta is a meccs után, ha kicsivel gyengébb a labda, vagy ha ő egy tized másodperccel korábban indul, nagyobb az esély a hárításra. Végig fent volt viszont Messi feje, figyelte a válogatott kapus mozgását, testcseleit, és ő van akkora klasszis, ha elindult volna Dibusz a bal alsó felé, akkor az utolsó pillanatban még tud változtatni az eredeti szándékán.

A Barcelona tízese egyébként 26 büntetőt hibázott eddig az elmúlt 13 évben, vagyis nem tartozik a legjobb ítéletvégrehajtók közé. Próbálkozásainak a 78 százaléka ment a kapuba, de az utóbbi időben egyébként feljavult.

Az nem nagy kunszt, hogy az idei szezonban nem hibázott, és mindhárom kísérlete eredményes lett. Korábban kialakult egy olyan kép az argentinről, hogy nem tartozik a legjobbak közé, ennek meg is volt az alapja, ha rápillantunk az alábbi statisztikára.