" />
Curtis bombagóljával győztek az újpestiek

A Kabát Péterrel és Egressy Gáborral felálló Újpest FC Jótékonyság nyerte meg az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság margitszigeti futballtornáját.

 

Nyolc csapat vett részt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság meghívásos kispályás labdarúgó tornáján a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. Az Óvádi László vezette Újpest FC Jótékonyság veretlenül végzett az élen, miután a döntőben az egykori élvonalbeli futballistából lett zenész, Széki Attila „Curtis” hatalmas góljával legyőzte a Magyar újságíró-válogatottat. A harmadik helyért vívott mérkőzésen hétméteresek döntöttek, az idegek harcát a Szanyó Károlyt a soraiban tudó Olimpikonok csapata bírta jobban, amely így megszerezte a bronzérmet, a negyedik helyen az MTVA zárt. Támogató partnerünk, a Focivilág gárdája magabiztosan verte meg a Puskás, a musical együttesét az ötödik helyért zajló csatában, míg a másik helyosztón, a hetedik helyért a Mensa HungarIQa alakulata szoros meccsen múlta felül a Magyar utcai foci válogatottat.

A torna legjobb játékosának járó díjat Selmeczi Richárd (magyar újságíró-válogatott) kapta, a gólkirály Zoufal Nándor (Újpest FC Jótékonyság) lett, a legjobb kapusnak Csikós Gergelyt (Puskás, a musical) választották.

A játékvezetőként közreműködő Arany Tamást korábban négyszer szavazták meg hazánk legjobb bírójának.

Az eseményre kilátogatott az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság fővédnöke, a válogatottsági rekorder kapus, Király Gábor, a Videotonnal UEFA-kupa-döntőben szereplő kiváló kapus, Disztl Péter, a Ferencvárossal bajnoki címet és Magyar Kupa-győzelmet szerző csatár, Wukovics László, a szintén NB I-es aranyéremmel büszkélkedő középpályás, Zombori Zalán mellett az Újpest FC volt csapatkapitánya, Vermes Krisztián is.

Az ismert embereknek rendezett tizenegyesrúgó-versenyen, a sztárselejtezőn Borsi Márton (magyar újságíró-válogatott) diadalmaskodott.

A jótékonysági árverésen a Király Gábor által dedikált szürke melegítő nadrágra, a Puskás nevével ellátott, limitált kiadású Budapest Honvéd-mezpólóra, a Marozsán Dzsenifer által dedikált Lyon-mezre, és a Puskás, a musical színészei által aláírt labdára lehetett licitálni. Az ebből befolyt 120 ezer forintot az Oltalom Sportegyesület részére, valamint a sárospataki Traszik Mona gyógykezelésére ajánljuk fel.

Sikeresen lezajlott a Margitszigeten az első budapesti területi selejtezőnk is, amelyen Szabó Krisztián győzött. Érdekesség, hogy az egyik nevezőnk több mint 700 kilométert utazott a romániai Sepsiszentgyörgyről a budapesti viadalra.

A rendezvény házigazdája, Bányász Árpád (Retro Rádió, Best FM) volt.

II. ORSZÁGOS TIZENEGYESRÚGÓ BAJNOKSÁG, SZTÁRSELEJTEZŐ ÉS CSALÁDI NAP

Margitszigeti Kupa. Kupagyőztes: Újpest FC Jótékonyság (Barna Gábor, Egressy Gábor, Hornyák Ádám, Hunyadi Gábor, Kabát Péter, Kerényi Norbert, Kovács Dávid, Novota Zoltán, Óvádi László, Sós László, Széki Attila, Tamási Zoltán, Tyukász Péter, Zoufal Nándor), 2. Magyar újságíró-válogatott, 3. Olimpikonok, 4. MTVA, 5. Focivilág, 6. Puskás, a musical, 7. Mensa HungarIQa, 8., Magyar utcai foci válogatott

Sztárselejtező. Bajnok: Borsi Márton

Területi selejtező. Bajnok: Szabó Krisztián