Barion Pixel
Bemutatjuk új csapattagunkat
Belicza János Zsolt, Sárospatak

A Bajnokság végén realizálódott bennünk, hogy több a futball világában jártas emberre van szükségünk a csapatban.

Ezért két nagyon lelkes és proaktív területi és egyben megyei szervezőt kértünk fel, segítsék munkánkat hozzáértésükkel.

Belicza János (középen) a másik olyan személy, akit a selejtezők során ismertünk meg, majd munkájával végig támogatta a Bajnokság sikerességét: megyei döntőt szervezett majd az elődöntőn is aktív szerepet vállalt. Most arról kérdeztük, hol és hogyan futott bele a kezdeményezésbe, illetve mi volt a motivációja a fordulók során, valamint az is kiderül, most mi a szerepe.

"Sportvezetőként ért a felkérés e-mail formájában. Sokat nem is haboztam a döntésen. Azonnal regisztráltam, hiszen remek ötletnek tartottam a kezdeményezést. Egyrészről hiánypótló dologról van szó, másrészről a hagyományteremtő szándék engem mindig vonzott. Azért jelentkeztem, mert tudtam, hogy a térségben sokan szeretnek sportolni, így adott volt a válasz. Az országos 11-est el kell hozni Zemplénbe is.

Minden téren álltam már a fociban: játékos, edző, játékvezető valamint klubvezető... Így már gyerekkorom óta a futball maximálisan jelen van az életemben. Békéscsabán kezdtem ezt a fantasztikus sportágat, majd Nyíregyházán, Nagyvarsányban, Újfehértón és Sárospatakon folytattam pályafutásomat. A pataki foci befejezését követően, edző lettem a Sárospataki TC-nél, eközben a játékvezetést is elkezdtem. Mondhatom, minden területen szép pályafutás van mögöttem.

Elsőre, amikor megkerestek - mint mindenkinek - az jutott eszembe: na de hogy fogjuk ezt megvalósítani? Hiszen az idő... a játékosok aránya nem állt össze a fejemben. De azóta tudjuk, hogy  pörgősen is le lehet bonyolítani a rendezvényt. Rendhagyó kezeményezésénként tekintettem a lehetőségre.

A  szervezésben bőven van tapasztalatom: a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola (SUSI) elnökeként több száz rendezvényen vagyunk túl. Legyen az sport (labdarúgás, kézilabda, teqball, röplabda, torna) vagy kulturális (bál, konferencia, kiállítás) esemény. Nagyon szeretünk mosolyt csalni a gyermekek és a sportolók arcára, büszkén mondhatjuk szeretnek hozzánk jönni Zemplén fővárosába.

A selejtezőről: nagy izgalommal vártuk a lehetőséget és már az elején kuriózumnak tűnt az esemény. Sok helyre "vittük el" a hírt, a közösségi média és a plakátok segítségével. Egy kis zenével, sportsarokkal és ajándék büfé utalvánnyal készültünk. Hamar megtaláltuk az összhangot a szervező csapattal. A selejtező sikerességét tekintve nem is volt kérdés hogy bele vágjuk-e a "fejszénket" a következő feladatba, a megyei döntőbe. Ennek hangulata meg is erőstett minket, hogy érdemes volt "bevállalni" szervezést.

Mi a feladatom most? Minden héten komoly munkát végzünk annak érdekében, hogy még jobbá tegyük a 2022-es eseménysorozatot. A labdarúgásból "jövök", így talán tudok segíteni a szakmai résszel kapcsolatban is. Így elég tágas szemszögből látom ezt a szegmensét a sportágnak. Természetesen az ország keleti térségében a szervezésében is aktív szerepet vállalok. Számomra hatalmas megtiszteltetés a felkérés.

Tanácsom a többi szervezőnek: 

"Ez a sportág a szerelmünk, a szerelemért pedig áldozunk" /Gyulai M./. A mai világban érték adni. Azt gondolom, ha valamit lelkesen csinálunk az példaértékű a többi ember számára is. Minél nagyobb szívvel vágunk bele valamibe, annál értékesebb lesz az esemény, hiszen vallom, hogy a részletekben rejlik egy rendezvény sikerességének a titka."

 

Köszönjük Jani!